Υλικά

500γρ μακαρόνια ολικής αλέσεως

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

500 γρ Φιλέτο Γαλοπούλας Ψητό κομμένο σε ψιλά κομμάτια

1 ποτήρι νερό

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία βρασμού. Μόλις το νερό βράσει, προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν στον βαθμό της αρεσκείας μας, περίπου 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι.

Εν τω μεταξύ, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει αρκετά και η πιπεριά να γίνει ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε την γαλοπούλα, το νερό, το αλατοπίπερο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει στο σημείο που μας ικανοποιεί η πυκνότητα της σάλτσας. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τυχών ατέλειες στο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέσα στην καυτή σάλτσα το στραγγισμένο σπαγγέτι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να δέσει το μείγμα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό!

Κατηγορία: Συνταγές   Εκτύπωση