Υλικά

    1 κιλό χοιρινό φιλέτο
    6-8 φέτες μπέικον
    1 κ.γλ. αλάτι
    1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
    1 κ.γλ. αποξηραμένο θυμάρι ή φρέσκο δεντρολίβανο
    1 κ.γλ. κανέλα
    1 κ. σ. μουστάρδα
    1 κ.γλ μαύρο πιπέρι
    2 αχλάδια, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180º C, ενώ καλύπτουμε το ταψί μας με λαδόκολλα.
    Προσεκτικά αφαιρούμε το λευκό, σαν πέτσα, λίπος που καλύπτει το φιλέτο, αφήνοντας ωστόσο άθικτο το υπόλοιπο λίπος του κρέατος.
    Σε ένα μικρό μπολ,  χτυπάμε ελαφρά τη μαύρη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το θυμάρι ή το δενδρολίβανο και την κανέλα.
    «Βουτάμε» το φιλέτο στο μείγμα και φροντίζουμε να καλυφθεί καλά απ’ αυτό. Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι.
    Τυλίγουμε το φιλέτο με τις φέτες μπέικον όσο πιο σφιχτά μπορούμε και τις στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετούμε το φιλέτο στο ταψί.
    Ρίχνουμε λίγο πιπέρι ακόμα και ψήνουμε στους 220ºC, για περίπου 10-15 λεπτά.
    Προσθέτουμε τα αχλάδια στο ταψί, χαμηλώνουμε στους 180o C και αφήνουμε για 10– 15 ακόμα λεπτά.

Κατηγορία: Συνταγές   Εκτύπωση