Υλικά

    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 πακέτο λουκάνικα χωριάτικα
    250 γρ. μανιτάρια portobello, κομμένα σε κύβους
    250 γρ. φρέσκα μανιτάρια shiitake(σιτάκε), σε κύβους
    1 κ. γλ. θυμάρι
    1 κ. γλ. ρίγανη
    1 ½ φλ. τσαγιού λευκό κρασί
    6 φλ. ζωμός κοτόπουλου
    ½ φλ. βούτυρο
    1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
    2 φλ. ρύζι για ριζότο
    1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 3 λεπτά.
    Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι και τη ρίγανη και σοτάρουμε μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
    Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί, περίπου 1 λεπτό. Αφήνουμε το μείγμα μας στην άκρη.
    Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά.
    Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
    Ρίχνουμε και το υπόλοιπο κρασί και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθεί το κρασί, περίπου 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό ζωμό κοτόπουλου (τον έχουμε ζεστάνει νωρίτερα) και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας τακτικά, για περίπου 3 λεπτά.
    Συνεχίζουμε το μαγείρεμά μας, προσθέτοντας τις υπόλοιπες κούπες από το ζωμό, ανακατεύοντας συχνά. Μαγειρεύουμε μ’ αυτό τον τρόπο, περίπου 25 λεπτά.
    Προσθέτουμε το μείγμα από τα λουκάνικα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε.
    Σερβίρουμε προσθέτοντας παρμεζάνα

Κατηγορία: Συνταγές   Εκτύπωση

Σερραϊκά Εδέσματα

~ Εκλεκτά Κρέατα ~

Web Services & Internet Marketing by Super Web Application